NGL 2010.04.20. 19:11

Ricottás Canneloni

Előkészületi idő: 45perc

Főzési, sütési idő: 70perc
6 személy részére
 
 
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál oliva olaj
  • 1 fej hagyma összevágva
  • 1 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 500g marha darálthús
  • 250g mirelit spenót (felolvasztva)
  • 3 evőkanál paradicsom sűrítmény (konzerv)
  • 120g ricotta
  • 1 tojás
  • Egy csipet oregánó
  • 12-15 cannelloni
  • 150g mozzarella
  • 50g reszelt parmezán
 
Béchamel szósz:
  • 250ml tej
  • 1 petrezselyem szár (összevágva kisebb darabokra)
  • 5 egész bors
  • 30g vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 120ml tejszín
 
Paradicsom szósz:
  • 425g paradicsom püré (olyan doboza mint a dobozos tejé)
  • 2 evőkanál bazsalikom frissen szedett (kapható növény amiről lelehet szedni a leveleket) apróra vágott
  • 1 gerezd foghagyma összenyomva
  • Egy csipet cukor
 
 
 
 
Elkészítése:
    1. a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy tepsit kikenünk olajjal majd félretesszük
    2. Töltelék: az olivaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk kislángon keverés mellett a darált húst hozzáadjuk és összekeverjük a serpenyő tartalmával. Hozzáadjuk a spenótot és a 3 evőkanál paradicsom pürét. Két percig pároljuk, aztán félrehúzni a tűzről. Egy kis tálban a ricottat a tojást összekeverjük és fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, sóval, borssal. Majd hozzákeverjük a serpenyő tartalmához és teljesen elkeverjük. Félretesszük
    3. Béchamelszósz: A tejet a petrezselymet és az egész borsokat egy lábasba tesszük és felforraljuk majd levesszük a tűzről és 10percig állni hagyjuk. Azután átszűrjük a fűszereket (bors petrezselyem) kidobjuk. Egy kis lábasban a vajat felolvasszuk kis lángon a lisztet csomó mentesen elkeverjük, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejet és hozzáadjuk a mozzarella harmadát . Majd visszatesszük a tűzhelyre és állandó kevergetés mellett hagyjuk felforrni amíg a szósz be nem sűrűsödik. Utána még egy percig főzzük majd hozzákeverjük a tejszínt és ha kell teszünk még bele sót és borsot.
    4. Paradicsom szósz: Minden összetevőt összekeverünk egy lábasban. Majd felforraljuk , 5 percig kis lángon főni hagyjuk sóval borssal ízlés szerint ízesítjük.
    5. A cannelonikat megtöltjük a töltelékkel.
    6. A tepsit (én jénait használok) a paradicsomszósz egy részével kikenjük (vékonyan). A cannellonikat belehelyezzük a tepsibe. Ráöntjük a béchamel mártást és a maradék paradicsomszószt egyenletesen hogy minden hova jusson. A maradék mozzarellát felszeleteljük és a tetejére helyezzük (hogy majdnem teljesen befedje) majd rászórjuk a parmezánt és 35-40percig sütjük amíg aranysárga színű nem lesz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szin-et.blog.hu/api/trackback/id/tr611937839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása