Véletlenek sorozata kellett, ahhoz hogy megszülessen ez a mártás. Pénteken voltunk a Corában és a halaspultnál megtetszett egy hal, aminek a nevét nagyon tudományosan latinul írták (Pangasius). Mint később kiderítettem magyarul "cápaharcsának" nevezzük. A halnak nincs jellegzetes íze, hacsak az nem hogy nem érezzük hogy vizí élőlény volt valaha. Abszolút szálka mentes és nem ázik el sütés közben.

Vettem is belőle két szelettel, viszonylag elfogadható áron ( ~1800 Ft/kg ). Mivel sose készítettem ilyenből ételt egy kis kutatást végeztem a google világában és az alapötleteket onnan vettem. De mivel nem volt minden otthon mint amit írtak így újítottam és tettem bele olyat is amit nem szoktak. És az eredmény egy nagyon finom étel lett.

És akkor álljon itt a racept:

Hozzávalók (2 főre):

 

  • 2 szelet cápaharcsa filé ( ~kb 0,5 kg )
  • liszt
  • olivaolaj
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • majoranna
  • zöldfűszer keverék
  • bazsalikom (2 kocka knorr ízbomba)
  • őrölt színesbors
  • 2 narancs

 

 

Elkészítése:

 

Először a mártást készítsük el. Olvasszuk fel a vajat egy edényben tegyük bele a zöldűszert kb 2 kk-nyit, a majorannát 1 kk-nyit, sót, borsot ízlés szerint majd a tejszínt. Hagyjuk összefőni. Ezután tegyük bele a bazsalikom kockát. Facsarjuk ki a narancsot és szűrőn keresztül öntsük a levét a mártásba. Főzzük tovább még 5-10 percig utána vegyük le a tűzhelyről.

Tegyük fel a vizet a tésztának. Eközben mossuk meg a halfiléket és sózzuk be és forgassuk meg lisztben. A liszt vékonyan legyen rajta. Forrósítsunk egy serpenyőben olivaolajat majd tegyük bele a halat és szórjuk meg borssal mindkét oldalát sütés közben. Süssük addig amíg aranybarnára nem sül. Közben elkészül a tészta is.

Tálaljuk melegen. Jó étvágyat hozzá :) 

 

UI: sült krumplival is tálalhatjuk (a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, előfőzzük, de csak annyira hogy ne essen szét utána bő olajban megsütjük)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szin-et.blog.hu/api/trackback/id/tr421089189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása