Amit a nagymamám készít pogácsa az az egyik legfinomabb pogácsa amit valaha ettem. Nagyon sokáig nem árulta el hogy készíti, csak fokozatosan sikerült ellesni tőle és megérte.

Most megosztom veletek a nagy titkot.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • ~1 kg liszt
  • 4 ek zsír
  • 10dkg vaj
  • 1 kefir
  • 1 kk szódabirkabonát
  • bors
  • 2 tojás

 

Pucoljuk meg a bburgonyát, vágjuk kockára és főzzük meg sós vízben. utána törjük össze, tegyük bele a zsír és a vajat hagyjuk elolvadni őket majd tegyük bele 1 felvert tojást,1 kefírt, szódabirkabonátot, sót és borsot keverjük össze. Hagyjuk hűlni. Tegyük bele a lisztet, annyit hogy laza tésztát kapjunk. Tegyük nyújtódeszkára és kb 1 cm vastagságúra nyújtsuk. szagassuk ki. A tetejét vagdaljuk be és kenjük meg felvert tojással. Tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe. süssük míg aranybarna színű nem lesz.

Jó étvágyat hozzá :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szin-et.blog.hu/api/trackback/id/tr731089242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása