2009.04.27. 13:46
Burgonyáspogácsa á la "nagymama"
Amit a nagymamám készít pogácsa az az egyik legfinomabb pogácsa amit valaha ettem. Nagyon sokáig nem árulta el hogy készíti, csak fokozatosan sikerült ellesni tőle és megérte.
Most megosztom veletek a nagy titkot.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- ~1 kg liszt
- 4 ek zsír
- 10dkg vaj
- 1 kefir
- 1 kk szódabirkabonát
- só
- bors
- 2 tojás
Pucoljuk meg a bburgonyát, vágjuk kockára és főzzük meg sós vízben. utána törjük össze, tegyük bele a zsír és a vajat hagyjuk elolvadni őket majd tegyük bele 1 felvert tojást,1 kefírt, szódabirkabonátot, sót és borsot keverjük össze. Hagyjuk hűlni. Tegyük bele a lisztet, annyit hogy laza tésztát kapjunk. Tegyük nyújtódeszkára és kb 1 cm vastagságúra nyújtsuk. szagassuk ki. A tetejét vagdaljuk be és kenjük meg felvert tojással. Tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe. süssük míg aranybarna színű nem lesz.
Jó étvágyat hozzá :)
Szólj hozzá!
Címkék: burgonya étel pogácsa sütés
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.